Alles wat je moet weten over Crepi

Alles wat je moet weten over Crepi

Iedereen heeft het wel eens gezien, maar lang niet alle mensen weten precies wat het is: Crepi. Deze vorm van pleisterwerken is te vinden op veel huizen door heel het land. Crepi heeft namelijk een aantal grote voordelen ten opzichte van traditionele huizen die uit alleen bakstenen gemaakt zijn. In dit artikel zullen we dieper in gaan op wat crepi is en wat de voordelen hiervan zijn.

Wat is crepi?

Zoals gezegd crepi is één van de vormen van pleisterwerken. Het wordt gemaakt van zand en cement, en kan in veel verschillende kleuren geleverd worden. Juist om deze reden wordt het ook vaak sierpleister genoemd. Alhoewel het ook binnenshuis gebruikt kan worden valt het het meeste op bij de toepassing op de buitenkant van het huis. Het is dan ook een veel gekozen alternatief voor bakstenen of andere gevelbekleding. 

Het kan relatief snel op een huis aangebracht worden. Veel nieuwbouw huizen kiezen tegenwoordig dan ook voor crepi, gezien de mooie uitstraling en de energiezuinigheid die het met zich meebrengt.  Maar ook veel renovatieprojecten laten crepi aanbrengen, omdat het een kostenefficiënte manier is om een huis een modernere en mooiere uitstraling te geven.

Maar dit zijn nog lang niet alle voordelen die je met crepi hebt. Pleisterwerken zoals crepi bieden namelijk extreem goede bescherming tegen de weer elementen. Het is compleet waterafstotend, waardoor het vocht en de regen optimaal buiten het huis gehouden wordt. 

Crepi en isolatie

Maar misschien wel één van de grootste voordelen van crepi is toch wel dat het heel goed samen kan werken met isolatie. Er is een speciale manier waarbij meerdere lagen op een muur worden aangebracht, waaronder een isolatie laag, waardoor het huis heel goed geïsoleerd wordt. En gezien het feit dat veel warmte door de muren kan ontsnappen, is dit wel zo voordelig. Dus of je nu een energie neutraal huis wilt hebben vanwege milieuoverwegingen of om veel geld te besparen, dankzij de isolatie zit je met crepi altijd goed.

Neem contact op met ons voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *