Wat is crepi?

Wat is crepi?

Crepi is één van de vormen van pleisterwerken. Het bestaat uit zand en cement en kan in diverse kleuren gemaakt worden. Het is een veelgekozen alternatief voor bakstenen of andere gevelbekleding. In principe is het een mengsel op basis van cement. Crepi wordt ook wel sierpleister genoemd, vanwege de verschillende kleuren waarin het gemaakt kan worden en de mooie uitstraling die het geeft.Verder is het ook ideaal als bescherming tegen slecht weer, want het is volledig waterafstotend. Ben je dus op zoek naar een goede en betaalbare gevelbekleding? Dan is crepi de perfecte oplossing!

Waarom crepi plaatsen?

Wanneer je op zoek bent naar een manier om de gevel te isoleren, te vernieuwen of te beschermen, dan is crepi een goede keuze. Ook kan er gekozen worden voor een moderne kleur en op deze manier krijgt de woning een prachtige, moderne of juist sierlijke uitstraling. Daarnaast beschermt het dus ook nog eens tegen slechte weersomstandigheden. Voor een kostenbesparende en goede oplossing voor het bekleden van de gevel, kan crepi dus uitkomst bieden.

crepimasters

Werkwijze

Een goede voorbereiding is het halve werk. Wanneer je met crepi gaat werken, is een goede voorbereiding dan ook cruciaal. Zorg er daarom voor dat je alles bij de hand hebt en dat de omgeving goed afgedekt is. Denk aan vloeren, ramen, kozijnen, deuren enz. Je wilt natuurlijk niet dat alles vies wordt tijdens het plaatsen van de crepi. Ook is het belangrijk dat je alles bij de hand hebt, zodat je niet halverwege hoeft te stoppen om nog iets te gaan halen. Wanneer je eenmaal bezig bent, kun je niet zomaar even tussendoor stoppen. Zorg dus dat je al het gereedschap in de buurt hebt en dat je genoeg materiaal hebt om de klus te klaren.

Wanneer de voorbereidingen getroffen zijn, kunnen de werkzaamheden beginnen. Tijdens het plaatsen van crepi is het belangrijk dat je begint met het plaatsen van hoekprofielen. Deze verstevigen de gevelhoeken en hebben tevens werking als geleider van het pleistermateriaal. Wanneer dit niet of niet nauwkeurig uitgevoerd wordt, bestaat er een kans dat er vocht in terechtkomt! Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Begin daarom altijd met deze belangrijke stap tijdens het plaatsen van crepi op je gevel.

Het is gebruikelijk om te werken met een net, dit zorgt ervoor dat de afwerking mooi en egaal wordt. Ook kun je op deze manier gemakkelijk over barsten en scheuren in de muur werken. Het is ook mogelijk om de gevel meteen te laten isoleren tijdens het plaatsen van crepi. Op deze manier kun je in de toekomst veel geld besparen op energiekosten, hier geldt echter wel een andere werkwijze voor.

Nu is het tijd om de crepi aan te brengen! De manier waarop dit gedaan wordt, hangt af van welke gevelpleister je gaat gebruiken. Je kunt kiezen uit 2 verschillende soorten; siliconenpleister of minerale pleister. Wanneer je kiest voor siliconenpleister, wordt er eerst een basislaag aangebracht. Vervolgens wordt er een hechtingslaag aangebracht, waarna de siliconen crepi kan worden aangebracht.

Wanneer je kiest voor minerale pleister, dan wordt dat meestal in 1 laag aangebracht. Minerale gevelpleister bestaat voornamelijk uit kalk, zand, cement, pigment en water. Het wordt afgewerkt met een krasbord, waardoor het ook wel eens minerale krabpleister wordt genoemd. Dit geeft tevens een leuk effect.

crepimasters.be

De vakman!

Wanneer je zeker wilt zijn van een prachtige gevelbepleistering, dan laat je crepi plaatsing natuurlijk aan de vakman over. Crepimasters is gespecialiseerd in gevelbepleistering en plakwerken. Wanneer de crepi goed geplaatst wordt, dan gaat het zeer lang mee en blijft het ook nog eens lang mooi. Het is niet voor niets dat veel nieuwbouwprojecten gebruik maken van crepi plaatsing. Het geeft immers een prachtige uitstraling en is ook nog eens energiezuinig.

Neem contact op met ons voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *