Wat kost crepi/gevelbepleistering?

Is jouw gevel aan vernieuwing toe? Of wil je de gevel gaan isoleren, vernieuwen of beschermen? Dan is de eerste vraag meestal: wat kost dat eigenlijk? Uiteraard verschilt het per soort gebouw wat de prijs precies is, maar hierbij geven we je graag een indicatie van de kosten. 

Mignon design dat crepi aan het afwerken is.

Prijs crepi zonder isolatie

Crepi is een goede en betaalbare vorm van gevelbekleding, het is dus begrijpelijk dat je op zoek gaat naar informatie over deze vorm van gevelafwerking. Wanneer je kiest voor crepi zonder isolatie, dan kom je meestal op een prijs van zo’n 40 tot 80 euro per vierkante meter. Een aantal factoren die hierbij meespelen zijn onder andere: de dikte van de pleisterlaag, het soort gebouw, de grootte van het oppervlak en het type afwerking. 

Wanneer je kiest voor crepi, dan ben je er in ieder geval zeker van dat je de juiste keuze maakt! Het kan gemaakt worden in diverse kleuren, waardoor het een prachtige uitstraling krijgt en het is ook nog eens ideaal als bescherming tegen slecht weer. Crepi is namelijk waterafstotend. Ben je dus op zoek naar een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding voor het renoveren of beschermen van je gevel? Dan is dit absoluut een goede keus. 

Prijs crepi met isolatie

Wil jij behalve een mooie gevel ook nog eens profiteren van energiebesparing? Dan kies je voor crepi met isolatie. Energiebesparing is tegenwoordig zeer populair en dat komt ook jouw woningprijs zeker ten goede! Wanneer je kiest voor crepi met isolatie bepaal je zelf de dikte van de isolatie, waarbij geldt: hoe dikker de isolatie, hoe meer energie je kunt besparen. 

Wanneer je toch bezig bent met de renovatie van je huis, raden we je aan om meteen de gevelisolatie zo dik mogelijk te laten maken. Een kleine investering op dit moment, zorgt ervoor dat je nog jarenlang profiteert van een flinke energiebesparing. Kies je voor het plaatsen van crepi met gevelisolatie, dan kun je uitgaan van een prijs van zo’n 100 tot 140 euro per vierkante meter. Uiteraard speelt de dikte van de isolatie hierbij een rol. 

Overige factoren en de afwerking van gevelbepleistering

Bij het plaatsen van crepi kun je kiezen uit 2 verschillende soorten gevelpleister, namelijk siliconenpleister of minerale pleister. Over het algemeen verschillen deze 2 soorten niet zoveel in prijs, maar toch speelt deze keuze wel mee in het totaalplaatje. Daarnaast moet je ook nog denken aan de afwerking van de gevel, zoals de onderkant. Aangezien de onderkant van de muur in contact staat met vochtige grond, is het belangrijk om deze daartegen te beschermen. 

Dit kan onder andere door middel van natuursteen of sokkelpleister. Beiden hebben zo hun eigen charme en natuurlijk zit daar ook een prijsverschil in. Wil je meer weten over de prijs van crepi of het afwerken ervan op jouw gevel? Neem dan gerust contact met ons op. We stellen graag een offerte op maat voor je samen. Ook informeren we je vrijblijvend over de mogelijkheden die er zijn voor het bepleisteren van jouw gevel, met of zonder isolatie. 

Investeren in je toekomst

Het bepleisteren van je gevel met crepi kan zorgen voor een flinke meerwaarde van je huis. Naast het feit dat de woning een stuk mooier wordt, zorgt het er ook voor dat de gevel lang mee gaat en bestand is tegen slechte weersomstandigheden. Daar kun je dan weer van profiteren wanneer je eraan denkt om de woning te gaan verkopen. Door een prachtige en functionele buitenkant van de woning zal de waarde namelijk flink stijgen en de woning zal een stuk langer mee gaan zonder renovaties nodig te hebben. 

Vraag gerust een offerte aan over het bepleisteren van jouw woning met crepi! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *